Du er her

KOM TIL DET 1. SVÆVEFLYVESTÆVNE I LUNDTOFTE.

Ved den netop afviklede og altid hyggelige julefrokost i NSF, sad vi, som det jo er sket før, og funderede over hvornår det 1. svæveflyvestævne søndag den 14.august egentlig blev afholdt. Entre 50 øre for børn og 1 krone for voksne.
Ifølge plakaten som pryder vores væg i klubhuset kan man bl.a. tage damptoget til Springforbi. 
Det i sig selv indikerer at det dog er nogle år siden. Sædvanligvis plejer vi så ikke at komme meget længere i denne udredning, men denne gang skulle det være anderledes. Egon kan jo altid rulle noget frem på sin Ipad, og ifølge hans kalendere kunne søndag den 14.august være 1938 eller 1948. Kaj og jeg hælde mest til 1948 da vi ikke kunne forestille os at så fine fly som Baby kunne forefindes på dansk jord før 2.verdenskrig. Egon mente at det var i 1938 og han fik selvfølgelig ret. Hvilket medfølgende materiale tydeliggør. Egon og Dorte har kraddet lidt i historien og fundet et par interessante artikler, der viser hvor stort det var dengang at beskæftige sig med noget så voveligt som at flyve. Endda uden brug af motor.
 
/CSC
 
 

Kommentarer

CSCs billede

Interessant at de tyske eksperter var indkvarteret på Flyvestation Værløse.
PERs billede

Altid interessant at læse om historiens vingesus - Og naturligvis også om hvad der passerede på den traditionsrige julefrokost i NSF. Glædelig Jul :-)

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00