Du er her

Da vi gik fra åbent skolefly til et nyt moderne

Tirsdag den 28 maj 2019 fandt vi et nyt hjem til NSF’s hæderkronede Rhönlerche OY XAB.

XAB blev leveret til Birkerød Flyveklub som fabriksny i 1960, flyet endte sin aktive karriere i en Flyveklub for spejdere, herefter henstod flyet i mange år i depot hos Danmarks Tekniske Museum.

Grundet nedskæringer i offentlige institioner blev DaSK af DTM tilbudt at overtage flyet i august 2016 hvor flyet blev afhentet i Nordsjælland og bragt til Roskilde Lufthavn hvor “Copenhagen Air Taxi” havde tilbudt vederlagsfrit husly.

I dette forår blev XAB fragtet til DaSK’s faciliteter på Arnborg.

Det er nu lykkedes at finde et nyt hjem til flyet i Tyskland hvor de nye ejere agter at bringe flyet tilbage til luftdygtig stand.

Der er helt sikkert mange NSF medlemmer der har lært kunsten at flyve på XAB som vil glæde sig over at netop “deres fly” er sikret en glorværdig fremtid i sit rette element.

Klaus Degner

 

PS: det var flyet Bjarne Mortensen og Per Weishaupt landede med i et æbletræ ved start fra Sandholm og Preben Lund fløj sin 5 timer i.


 

Kommentarer

CSCs billede

Dejligt at høre der kommer liv i goe gamle XAB. - Som vi jo er nogle stykker der har trukket rundt med, nede på Sandholm. Nogle gange inklusiv instruktør. Ingen grund til at stige ud, når man kun fløj 3-4 minutter ad gangen. Min længste tur med XAB varede en time og 5 minutter. Det var sammen med Eli, der sad og røg cerut omme bag i. Jeg havde det ikke så godt da vi landede. Men en ilddåb det var det jo.
ANEs billede

Fik såmænd min allerførste flyvetur i XAB - vistnok tilbage i 66-67. Godt at vide den skal i luften igen på sigt

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00