Du er her

En gentleman er gået bort

En af klubbens pionerer fra Sandholm tiden, Ole ”Doc” Nielsen sov stille ind 8. februar. Ole blev 85 år.

Ole Doc blev meldt ind i Birkerød Flyveklub ( BFK) i 1952, og var meget aktiv i klubben i mange år.

Kort efter starten som svæveflyver, bestod Ole Doc optagelsesprøverne til Flyvevåbnet.

Til Avnø og flyve KZ-2, bestod og videre til Karup og flyve Harvard og bestod. Omskolet til Spitfire og udtaget til første hold til Hawker Hunter. Hunteren blev forsinket, så det blev til flere timer på Spitfire og ventetid i Karup.

Tiden skulle gå med noget, og en aften cyklede Ole Doc en tur og blev den ene part i en ”mid-air-collision”. Den anden part var en barnevogn med mor. Barnevogn, barn og mor slap med små skrammer, men Ole gik i dørken med kraniebrud til følge og dermed stoppede en lovende karriere i FLV.

Heldigvis kom Ole sig hundrede procent og begyndte igen at svæveflyve i BFK i 1955. Til stor glæde for klubben og medlemmerne. Instruktør på 2G, Kranich og Rhönlerche i Sandholm perioden. Fløj DM i Kranich med Jørgen ”Hattenål” Hansen, deltog i sommerlejre i Østrig og styrede de unge ”hæsblæsende” med mild, men bestemt hånd. Ole Doc var også medejer af SZD 25 LIS, der blev skiftet ud med Morelli 100S, og på Gørløse havde Ole Doc part først i Tandemfalke og senere i Grob 109. Ole Doc deponerede sit certifikat i 2009, stærkt plaget af helvedes ild.

Gentleman og Doc. Hvor kommer det fra? Oles venlige og hjælpsomme væsen var til glæde for mange. I 1956 hjalp en 13 årig knægt til med alt forefaldent arbejde på Sandholm. En søndag eftermiddag synes Eli at indsatsen skulle belønnes med en flyvetur i 2G’en, men han ville havde forældrenes underskrift, da knægten jo ikke var myndig. At cykle fra Sandholm til Birkerød for at få en underskrift og tilbage til flyve-pladsen kunne ikke nås, inden flyvedagen sluttede. Ole Doc fattede straks problemet, lånet en ny Vespa Scooter (fornemt køretøj i 1956) af en klubkammerat, afsted til Birkerød med knægten på bagsædet, fik tilladelsen, tilbage til Sandholm, og knægten fik sin flyvetur! Det blev starten på en lang flyvekarriere for den unge mand. Det var Ole Doc i en nøddeskal. Ole Doc var en flot fyr! Mange piger ville gerne have ham i nettet. Men Ole holdt stand. En gang spurgte en klubkammerat Ole Doc, om han ikke snart skulle giftes?

Ole Doc svarede: ”Jeg vel hellere have en havnerundfart en gang i mellem, end en fast skude i havnen”. Ole Doc blev aldrig gift, men var i de sidste mange år sammen med Emily.

Efter den bratte afslutning af karrieren i FLV, læste Ole medicin i en periode, og så blev tilnavnet Doc hængende resten af livet.

Klubben har mistet en pioner og god kammerat.

Æret være hans minde

Anders Løvig/Jens Degner


Ole i bagsædet på Kranich

  

Kommentarer

PERs billede

Fin nekrolog. Æret være Ole's minde.

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00