Du er her

Første weekend i september (opdatert 5.9.2017)

Og det startede med at den længe annonceret dag for introduktion af piger/kvinder til sporten, løb af stablen øst for storebælt, på Slaglille og Berit skriver:

Åbent Hus - kun for kvinder?! Ja, hvorfor ikke! Det var godt 30 piger i alle aldre i hvert fald godt tilfredse med i dag.
Fra Gørløse repræsenterede Anette, Stella, Perle og undertegnede vores klub ... nu må vi se, om vi kan spotte det på medlemstilgangen!

 

Og på Gørløse var der S-prøve overfor Palle Krantz som kunne lykkeønske Arne Storgaard Rasmussen med en bestået prøve, og vi ønsker også tillykke til dette kun nr 2 S-certifikat i klubben i år.

Og om søndagens oplevelser skriver klubtræner Torben Fuglsang:

Smil fra klubtræneren.
Første weekend i september måned, lørdag og Søndag er der fløjet 9 strækflyvninger fra NSF. Flyvningerne blev fløjet af 7 forskellige piloter, alle flyvninger er lagt på OLC.

Nu begynder det sq at ligne noget, godt gået NSF...

Torben Søemod
Jacob Svinningsen
Nina Tuxen
Bent Grønbech
Poul Lobdrup
Klaus Thorsen
Torben Fuglsang
Jens Bjørn og Christian S. fløj stræk i Fredags (og det var i SX!)

Mvh.
En glad klub træner.

Og her er Ninas beretning ffra sin flyvning, tak for denne:

Søndag var vi flere der havde en dejlig dag :-) Selv var jeg heldig til lodtrækning, og ca. kl. 12 tog jeg et slæb fra bane 10 og stak direkte afsted mod øst mod de fine cumulusser. Jeg kom hurtigt ud til kanten af N4 i de 3000 fod vi havde fået åbnet til, og da Jens Bjørn om morgenen havde foreslået at jeg skulle forsøge at runde Kronborg, blev jeg rigtig glad for at se en flot skygade i den retning. Desværre havde Roskilde utrolig travlt, så da jeg havde været "i holding" i næsten en halv time gav jeg op, og fløj i stedet mod vest. Og her kom jeg helt ud i den anden ende af N4 - ud over Isefjord for første gang i mit liv. I mellemtiden havde Roskilde fået bedre tid, og de åbnede både N2, N3 og N4 til 4000 på klubbasis og individuelt N5 vest og N6 :-) Turen kom derfor både til at gå til Melby og min egen hjemby Jyllinge, men desværre så det ikke længere godt ud mod Kronborg. Men det endte med (for mig, der jo er nybegynder i stræk) gode OLC-point og en lille udvidelse af "kravlegården". Undervejs havde jeg enormt god hjælp af mine termikassistenter (store flokke af rovfugle - nogle gange 20-30 stykker), der flere gange kunne vise hvor boblen var. Men det der med at holde samme omløbsretning, er de altså ikke så gode til... Jeg oplevede også skygader med variometeret helt i bund (det går jo "kun" til + 5m/s i 24'eren), hvor jeg måtte flyve 140 for ikke at blive suget op i skyerne. Ikke nogen dårlig dag!

 

Må redaktøren opfordre til:
At dagens instruktør opfordre og hjælper piloterne med at få lavet Sølv-C betingelse og gerne færdige Sølv-C diplomer.
Og samtidig hjælpe med ansøgning, betaling m.v.
Sølv-C er et naturligt skridt videre efter S-certifikatet, så det er også et mål der skal nåes.
Og undre mig ikke om DSVU vil fokusere på Sølv-C i 2018.
Og man skal ikke nødvendigvis have S-certifikat for at lave en 5-timers prøve som lokalflyvning eller en højdevinding.
Læs nærmere på disse links:
https://medlem.dsvu.dk/grp1100/ansogningsskemaer/menu-id-117
https://medlem.dsvu.dk/grp700/menu-id-117
Og hvis nogle, instruktør eller almindelig klubmedlem, vil have hjælp, høre nærmere eller har andre spørgsmål, så er jeg til rådighed på
mohkis snabel a hotmail.com
Eller hos klubtræneren.

 

 

Kommentarer

KCs billede

Nordsjællands Svæveflyveklub | Kurreholmvej 39 | 3330 Gørløse | Tlf. 48 27 85 00